Yin joga – poglobljene delavnice s Franzisko Gottschlich

Joga združenje Slovenije vabi člane JZS in ostale učitelje / praktikante joge na serijo poglobljenih delavnic Yin joge s Franzisko Gottschlich.

Fran je predstavnica Yinspiration Yin joge ter ena od dveh glavnih asistentov Jo Phee (ustanoviteljice Yinspiration Yin sistema iz Kitajske). Poučuje Yin jogo, kitajsko medicino, Acuyin jogo, Myofascial Release ter anatomijo. Delavnice bodo potekale v angleškem jeziku.

8. – 10. 11. 2024

Lokacija:
ŠD Tabor
Tabor 13
Ljubljana

Cenik delavnic:

PET & SOB (10,5 ur):
JZS člani: 140 €
ostali: 190 €

SOB & NED (10,5 ur):
JZS člani: 140 €
ostali: 190 €

PET & NED (7 ur):
JZS člani: 110 €
ostali: 160 €

PET & SOB & NED (12 ur):
JZS člani: 210 €
ostali: 300  €

PRIJAVE: info@joga-zdruzenje.si

Ob prijavi obvezno napišite:
– za katere dneve se prijavljate
– ali ste član-ica JZS
– ali potrebujete račun na podjetje (podatki podjetja)!

S seboj na delavnico obvezno prinesite:

– topla oblačila oziroma več plasti oblačil in nogavice
– deko
– joga podlogo
– ovalno blazino (bolster)
– 1x joga kvader
– 2 teniški žogici

Petek, 8.11.2024

Yin joga in Tradicionalna kitajska medicina (TKM)
13.30 – 17.00 (3,5 ure)

Bogata zakladnica znanja/delavnica o Yin jogi in Tradicionalni kitajski medicini ter kako ti dve tematiki povezati in ju združiti v prakso.

Intenzivna delavnica je zasnovana tako, da vam zagotovi globoko razumevanje kako lahko starodavno znanje TKM uporabimo v praksi joge za izboljšanje svojega zdravja (in naših joga strank) ter dobrega počutja.

Spoznali boste temeljna načela Yin joge in TKM-ja, raziskali njuno medsebojno povezanost in izkusili praktične tehnike, ki jih lahko vključite v svoje vsakdanje življenje oz. svoje poučevanje.

Začnemo z 1,5 urnim predavanjem, po krajšem premoru imamo čas za vprašanja, nato pa zaključimo z 1,5 urno delavnico Yin joge v povezavi z meridiani

Čez delavnico bomo predelali temelje Yin joge in TKM-ja, raziskali sinergijo obeh tematik, ki nam omogoča celostno dobro počutje ter praktično izkusili položaje Yin joge s koncepti TKM.

Urnik delavnice:

– načela Yin joge: razumevanje miru, časa ter predaje
– prednosti Yin joge: izboljšanje prožnosti celega telesa, gibljivosti sklepov in duševne stabilnosti
– osnovni koncepti TKM: Qi energija, meridiani
– zdravje in harmonija: kako lahko TKM uravnovesi energijski sistem telesa
– teorija meridianov v Yin jogi: razumevanje kako specifični položaji v Yin jogi stimulirajo ustrezne meridiane
– vodena praksa Yin joge: položaji, ki ciljajo na ključne meridiane in vkjučujejo načela TKM

Sobota, 9.11.2024

Intenzivna delavnica o funkcionalni anatomiji; temeljna učenja ustanovitelja Yin joge Paula Grilley-ja
10.00 – 14.30 (4,5 ure)

Delavnica je namenjena tako učiteljem joge kot praktikantom joge oziroma vsem, ki vas zanima funkcionalna anatomija v praksi joge.
S kombinacijo predavanj in praktičnih anatomskih testov bomo raziskali revolucionarni vpogled Paula Grilley-ja v edinstvene variacije človeške anatomije in kako te vplivajo na vašo joga prakso in poučevanje.

Teme delavnice:
– razumevanje funkcionalne anatomije: pridobite poglobljeno razumevanje funkcionalne anatomije in njenega pomena v jogi
– metode Paul Grilley-ja: raziščite temeljne nauke Paula Grilley-ja o skeletnih variacijah in njihovih posledicah za prakso (Yin) joge
– praktična uporaba funkcionalne anatomije: anatomski testi za razumevanje posameznih teles in specifik in kako ustrezno prilagoditi (posamezniku) joga prakso
– izboljšanje učnih spretnosti: opremite se s temeljnim znanjem za varno in učinkovito vodenje svojih joga učencev na podlagi njihovih anatomskih struktur

Urnik:
– razumevanje funkcionalne anatomije: definicija in njen pomen v praksi joge
– kompresija proti napetosti (odnos med utesnitvijo in napetostjo): razumevanje razlike in njunih posledic v praksi joge
– skeletne variacije: kako struktura kosti vpliva na obseg gibanja in sposobnost izvajanja asan
– praktične vaje: analiza udeležencev in njihovih skeletnih razlik
– funkcionalni testi: kako prenesti teorijo v izkušnje
– prilagajanje položajev v jogi: kako prilagodimo prakso joge različnim tipom telesa
– vprašanja in odgovori

Med delavnico bosta dva krajša odmora.

Delavnica: Miofascialna sprostitev za hrbtenico
16.00 – 18.30 (2,5 uri)

Ta delavnica je zasnovana tako, da vam ponudi predvsem praktične tehnike za sprostitev napetosti, lajšanje bolečin ter izboljšanje prožnosti in zdravja vaše hrbtenice in hrbtenic vaših strank. Skozi vodeno prakso in profesionalna navodila se boste naučili uporabljati miofascialno sproščanje za izboljšanje zdravja hrbtenice in splošnega dobrega počutja, česar si želimo čisto vsi. Problemi s hrbtenico so eden od glavnih razlogov, da ljudje začnejo z prakso joge.

Pregled delavnice:

Teorija:
– osnove miofascialnega sproščanja
– pomen miofascialnega sproščanja
– osnove fascije
– kako so meridiani in energijski sistem vključeni v zdravje fascije

Praksa:
Yin joga z integracijo tehnik miofascialnega sproščanja osredotočenih okoli hrbtenice.

Nedelja, 10.11.2024

Delavnica Acu Yin joge
10.00 – 13.30 (3,5 ure)

Poglobljena delavnica, ki združuje starodavne prakse akupunkture, vaj za uravnoteženje energije in Yin jogo za spodbujanje celostnega zdravja in dobrega počutja. Ta edinstvena vadba je zasnovana za harmonizacijo pretoka energije vašega telesa, sprostitev napetosti in negovanje globoke sprostitve.
Zelo unikaten pristop k vadbi joge.

Pregled delavnice:

Teorija:
– teorija akupunkturnih točk
– prednosti akupunkture pri uravnovešanju energije in lajšanju stresa
– tehnike za povečanje pretoka qi (energije življenjske sile) po telesu

Praksa:
Yin joga v kombinaciji z akupresuro.

Franziska Gottschlich

Fran se je z Yin jogo seznanila leta 2014 in je na svojem prvem tečaju doživela tako močno preobrazbo, da je bilo seme za njeno nadaljnje delo in raziskovanje na tem področju posajeno. Odpravila se je na svojo unikatno pot, da bi izvedela več o Yin jogi in postala učiteljica te zvrsti.

Leta 2015 je zaključila 200-urno izobraževanje za učitelje Yin joge na Baliju s šolo Yinspiration. Leta 2017 pa je že začela asistirati Jo Phee pri njenih 60-urnih modulih in 200-urnem usposabljanju učiteljev ter postala ena njenih glavnih asistentov in trenerka Yinspiration ekipe. 2016 je nadaljevala študij pri Sarah Powers in se leta 2019 udeležila svoje prve disekcije človeškega trupla pri Jo Phee in Antoniu Steccu v svetovno znanem Plastinariumu Bodyworlds v Gubenu v Nemčiji. Poleg tega se je leta 2019 udeležila tudi prvega praktičnega simpozija Biotensegrity v Vancouvru.

Fran ima več kot 15 let izkušenj s prakso joge. Odkar poučuje jogo je izvedla na stotine javnih predavanj po vsem svetu in vodila več kot 30 joga oddihov po Evropi.

Njeno zanimanje za poučevanje in študij joge se je okrepilo skozi njen osebni desetletni boj s tesnobo in njeno željo po razumevanju povezave med telesom in umom ter preko zavedanja kako ključnega pomena je to razumevanje pri ustvarjanju srečnega življenja.

Na Franino delo in poučevanje ima velik vpliv tradicionalna kitajska medicina, znanost o fasciji, energetsko delo in praksa čuječnosti; njen namen je poučevati tako, da svoje učence opolnomoči na njihovem lastnem zdravilnem potovanju.

Osebne izkušnje so najmočnejši učitelj in Franino znanje zaradi njenih osebnih težav nenehno raste: uči se na sebi, s svojimi učenci, na neštetih simpozijih in delavnicah ter od svoje gurujke Yin joge Jo Phee.

“Ko se naučimo ravnati sami s sabo in smo živi zgled, smo resnično v korist tistim okoli nas”

Fran živi med Berlinom v Nemčiji in Kanarskimi otoki v Španiji, v novembru pa jo prvič gostimo v Sloveniji!

Njene delavnice so preverjeno odlične.