Obvestila JZS #1

Spoštovani člani Joga združenja Slovenije!

Dočakali ste prva obvestila 🙂 Stvari se premikajo!

V času od vaše včlanitve smo imeli že nekaj sestankov odbora, enega celo v razširjeni obliki, kjer so se nam pridružili predstavniki Iyengar studia, Ajurjoge in joga studia Sadhana v želji sooblikovanja prihodnosti slovenske jogijske scene. Razpravljamo tudi o dvigu standardov slovenskih šol joge z namenom višanja kakovosti joga učiteljev. Udeležili smo se sestankov na veleposlaništvu Indije glede soorganizacije Mednarodnega dneva joge (21. 6. 2015).

Sestanek na direktoratu za šport

Nekje do prvega tedna v juniju bomo imeli sestanek na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (direktorat za šport), kjer bomo lahko še bolj jasno predstavili svoj pogled na status joge, da le-ta, tako kot v ostalih evropskih državah, ne more biti uvrščena pod katerokoli ministrstvo ali fakulteto.

Možnosti včlanitve

Ker si želimo kot združenje predstavljati raznolikost joge, smo dodelali možnosti včlanitve v združenje. Če želite dopolniti svoj naziv, nam pišite na info@joga-zdruzenje.si

Svetovni dan joge

final_international_day_of_yoga_eVse člane prosimo za pomoč ob organizaciji Svetovnega dneva joge (21. 6. 2015 ob 10.45) bomo v soorganizaciji z veleposlaništvom Indije in ostalimi sodelujočimi joga organizacijami na javnih mestih predstavljali jogo. Protokol dogodka (govor, zaporedje asan, pranajam in meditacije) je pripravilo indijsko ministrstvo – AYUSH: http://www.nhp.gov.in/international-celebration

Slovenska stran za dogodek je v pripravi.

Vsi, ki boste aktivno sodelovali (sploh tisti iz manjših krajev) nam prosim javite najkasneje do ponedeljka 18. 5. 2015, da vas povežemo še z drugimi izvajalci joge v vašem kraju.

Ni pomembno, če se bo dogodka udeležilo le nekaj ljudi, šteje tvoja volja in pripravljenost sodelovati.

Članarina

Prosimo vse, ki še niso poravnali članarine, da to storijo čimprej in s tem potrdijo svoje članstvo.

Vprašanja in odgovori

Dodali smo podstran “Vprašanja in odgovori“, kjer želimo pojasniti nekaj pojmov, ki na področju joge povzročajo zmedo. V kolikor se vam porodi še kakšno vprašanje, nam ga pošljite na info@joga-zdruzenje.si in bomo nanj odgovorili.

Hvala

Vsem, ki nam tako in drugače pomagate, v nastali zgodbi, se lepo zahvaljujemo!

Pozivamo vas k sodelovanju – če bi si želeli bolj aktivno pristopiti k delovanju združenja, srčno vabljeni!

Skupaj smo lahko le močnejši…

Namasté,
za Joga združenje Slovenije,
Daša Lakner